2011. január 17., hétfő

Sült kacsacomb párolt káposztával, rizzsel Emese módra


Kacsacomb és hamis mákos guba



Sült kacsacomb
6 db kacsacomb
víz
só (vegeta)

A combokat besózzuk és 2 órát állni hagyjuk.
A combokat  elhelyezzük a tepsibe , ízlés szerint szórunk rá még egy kis vegetát. Felöntjük 1-1,5 dl vízzel, vagy sörrel. Letakarjuk alufóliával.
Sütés: kb. 1,5 óra 180°C alsó-felső sütés villany sütőnél.
Levesszük a fóliát és még további 1/2 órát sütjük gyakran locsolva a húslével. 

Párolt káposzta
1 fej lila káposzta
1 fej hagyma
olaj

cukor
köménymag
ecet
Káposztát felvágjuk, úgy ahogy a Cindy :) !
Olajban megpirítjuk a felvágott hagymát és a köményt , sózzuk, 1-2 evő kanál cukorral pirítunk, ezen kívül öntünk rá 1 dl vizet és 1/2 dl ecetet, végül a káposztát is. Így főzzük kb. 30 percig.
 Ne legyen túl puha! Ha még kell, utólag is ízesíthetjük.
Rizs
olaj
víz
1 evőkanál olajon picit megfuttatjuk a rizst, sózzuk, lehet bele főzni 1 fej vörös hagymát.
Fontos! 1 bögre rizshez,  2 bögre vizet öntünk. Lefedve főzzük. Amikor a rizs beszívta a vizet és a teteje kezd lukacsos lenni, akkor elzárjuk a gázt és letakarva tovább pihentetjük. Így tuti nem kozmál oda.

Hamis mákos guba


Januárban megmaradt, jó kis bolti mákos bejgli, majdnem kiszáradt, viszont kidobni vétek.

száraz mákos bejgli
vaj
3 db alma
3-4 e. kanál cukor
1 cs.vaníliás cukor
mazsola
reszelt citrom héja
1,5 dl tejszín vagy tej

 A bejglit felvágjuk és beletesszük egy kivajazott edénybe. Beletesszük még a szeletekre felvágott almákat, megszórjuk cukorral, tetszés szerint mazsolával, reszelt citrom héjával. Meglocsoljuk tejszínnel és már mehet is a sütőbe. 20-30 perc sütést igényel.
Tuti-fini!!!

2 megjegyzés:

  1. Juj, nagyon jól néz ki! Megkóstolnám a desszertedet is, de mi mind felfaltuk a karácsonyi bejglit.:-(

    VálaszTörlés
  2. Na ná, hogy megettétek, mert nem bolti volt!! Profi cukrászcsemete, az profi!

    VálaszTörlés