Kacsacomb és hamis mákos guba
Sült kacsacomb
6 db kacsacomb
víz
só (vegeta)A combokat besózzuk és 2 órát állni hagyjuk.
A combokat elhelyezzük a tepsibe , ízlés szerint szórunk rá még egy kis vegetát. Felöntjük 1-1,5 dl vízzel, vagy sörrel. Letakarjuk alufóliával.Sütés: kb. 1,5 óra 180°C alsó-felső sütés villany sütőnél.
Levesszük a fóliát és még további 1/2 órát sütjük gyakran locsolva a húslével. Párolt káposzta
1 fej lila káposzta
1 fej hagyma
olaj
só
cukor
köménymag
ecet
Káposztát felvágjuk, úgy ahogy a Cindy :) !
Olajban megpirítjuk a felvágott hagymát és a köményt , sózzuk, 1-2 evő kanál cukorral pirítunk, ezen kívül öntünk rá 1 dl vizet és 1/2 dl ecetet, végül a káposztát is. Így főzzük kb. 30 percig.
Ne legyen túl puha! Ha még kell, utólag is ízesíthetjük.
Rizs
olaj
só
víz
1 evőkanál olajon picit megfuttatjuk a rizst, sózzuk, lehet bele főzni 1 fej vörös hagymát.
Fontos! 1 bögre rizshez, 2 bögre vizet öntünk. Lefedve főzzük. Amikor a rizs beszívta a vizet és a teteje kezd lukacsos lenni, akkor elzárjuk a gázt és letakarva tovább pihentetjük. Így tuti nem kozmál oda.
Hamis mákos guba
Januárban megmaradt, jó kis bolti mákos bejgli, majdnem kiszáradt, viszont kidobni vétek.
száraz mákos bejgli
vaj
3 db alma
3-4 e. kanál cukor
1 cs.vaníliás cukor
mazsola
reszelt citrom héja
1,5 dl tejszín vagy tej
A bejglit felvágjuk és beletesszük egy kivajazott edénybe. Beletesszük még a szeletekre felvágott almákat, megszórjuk cukorral, tetszés szerint mazsolával, reszelt citrom héjával. Meglocsoljuk tejszínnel és már mehet is a sütőbe. 20-30 perc sütést igényel.
Tuti-fini!!!
Juj, nagyon jól néz ki! Megkóstolnám a desszertedet is, de mi mind felfaltuk a karácsonyi bejglit.:-(
VálaszTörlésNa ná, hogy megettétek, mert nem bolti volt!! Profi cukrászcsemete, az profi!
VálaszTörlés