2011. január 6., csütörtök

Country házak díszítése virággal

Elöljáróban, nézzük meg a country szó jelentését. Country: vidék, táj, haza, ország, állam.
Tehát, Felicity házát country-nak fogom nevezni, mert jellemzően külföldi.
Az itt bemutatott képek is egy amerikai, szimpatikus hölgy blogjáról származnak.
Nem feltétlenül külhoni, country parasztházakat szeretnék bemutatni, hanem inkább azt a stílust amit képvisel Felicity. Legyen az angol, francia, olasz, amerikai....stb

                      

A country házakat a tradicionális formavilág, különleges, szép és rusztikus elegancia jellemzi. Érdekes, hogy ez a stílus megmaradt éveken át és csak "fejlődik", egyre kifinomultabb, ízlésesebb. A használati, vagy dísz tárgyak öröklődnek nemzedékeken keresztül és látszik, hogy nagy becsben vannak tartva.
Amikor egy csokor színes virág egy ízléses vázában van, megfigyelhető, hogy majdnem mindig kerül mellé egy stílusában, színében hasonló tárgy. Vagy egy gyönyörű gyertyatartó gyertyával, gyümölcstartó, mozsár, kancsó, mécses, díszes, kristály pohár…. 
Ha megnézzük, ezek a kiegészítők magukban is megállják a helyüket, mint lakberendezési, dekorációs tárgyak.  Jellemző a csiszolt üveg fémmel kombinálva, porcelán, különleges, faragott fa kiegészítők…..
  


Hogy a kompozíció ne legyen, giccses figyeljünk a színekre.
Pl. Ez az élénk színű rózsacsokor egy ezüst tálba van behelyezve. Képzeljük el az összhatást, ha egy mintás, színes vázába tennénk…
Hogy megmaradjon a rózsa domináns szerepe az asztalon, illetve a dekorációban, a további kiegészítők gyertyatartók, poharak maradjanak semleges színűek, ebben az esetben áttetsző üveg.

 

Gyönyörűen érvényesül a rózsák színe, formája, igen szembetűnő ezen az asztalon.


 




A country hatás érdekében használjunk különleges, összeillő virágkompozíciókat. Kedvelt virágok a rózsa, a pünkösdi rózsa, a hortenzia, a levendula…..



Ha egy kellékből, például a gyertyatartóból 2-3 db van az asztalon sokkal hangsúlyosabb lesz az, erősebb lesz a jelenléte, ezen kívül ad a dekorációnak egy ritmust.


Nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy Felicity vonzódik az eleganciához, míg Emese szereti a letisztult egyszerűséget.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése