2011. január 17., hétfő

Emese konyhaszekrénye mosóteknőből



Mit tart Emese a konyhaszekrényében?

                                                   
A magyar népi motívumokkal díszített kerámiákkal esztétikusan, ízlésesen be lehet rendezni a vidéki, akár városi , de minden képen népi jellegű konyhaszekrényt. A hangsúly ismét a hangulaton van, a színek, formák egymáshoz való viszonyán.
A három kis képen a rozsda és a zöld szín kapott szerepet.

Nem kell, hogy csicsás, túl díszített legyen az a bögre, vagy a fűszertartó. Harmonizáljon a zöld a zölddel, barna a barnával!

És ismét itt a nagy kedvenc, a fehér - kék összeállítás. Hasonlítsuk össze Felicity fehér kerámiáival. Köszönő viszonyban nincsenek egymással, de a hatás hasonló, nagyszerű a hangulata a színek és formák együttesének. Erősítik egymást a világos színek és a minták. Csillognak a gyönyörű mázas kerámiák,üvegek. Figyelni kell a motívumokra, se túl kevés, se túl sok ne legyen. ( A túl kevés elmegy....) Gyönyörű a korondi fűszertartó, igazi kézi munka.


Nem is az a cél, hogy régi, vagy antik tárgyakat tartsunk a polcokon, mint egy kirakatban, hanem újra  a mindennapi használati eszközeik legyenek. Ami a külcsínt illeti, érezzünk rá, vagy tanuljuk meg a stílusokat egymással szerepeltetni! Itt van például ez a háttér "tapéta". Nem nevezném magyar jellegűnek, de mégis van benne valami népies miliő.
 


 



S végül a hihetetlen fantáziával rendelkező bútorkészítő ötlete, a teknőből készült konyhaszekrény ajtó.


Gyönyörűek a pántok, tökéletesen passzolnak, illeszkednek a teknő falához. Kellő képen robosztus, domináns, konyhai dekoráció. Ez már a használaton kívüli berendezés újra gondolása! Tudjátok régen ebben mostak nagyanyáink.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése