2011. január 10., hétfő

Mit tart Felicity a kredencében? –részlet

Felicity konyhaszekrénye.
Ebben a kredenc részletben 2 db antik csésze, 2 db csatos kerámia edény, ovális tál, szalvéta és egy kis szütyő található.


A kredencben elhelyezett konyhai eszközöknek kettős szerepük van. Egyik, hogy hasznosak legyenek a mindennapok során, a másik, hogy ékesen díszítsenek, s ezzel a háziasszony jó ízléséről tanúskodjanak.
Ha tetszik ez az stílus, érdemes még a vásárlás előtt eldönteni milyen színű porcelánokat, fűszertartókat, étkészletet, kiegészítőket szeretnénk használni.
Figyelni kell arra, hogy összhangban legyenek a már meglévő készletünkkel, kellemes látványt nyújtsanak, harmonizáljanak mind színben, mintában, formában, stílusban....

Ugyanaz a hozzáállás szükséges a teríték és porcelán kiválasztásához, mint a ruhatárunk összeállításához. Ugye, alaposan végig gondoljuk, melyik ruhánk fog illeni az újonnan beszerzetthez. Ha mondjuk nyakkendőt szeretnénk, mérlegelünk, 1 inghez, vagy 3-4 inghez fog passzolni. Ez alapján döntünk.

Tehát most válasszuk a krémszínű (ekrü, tört-fehér, pezsgőszín)  kredencbe valókat. Azt elrontani nem lehet.

Ezen a képen a cukortartó és a két kis tejes kancsó láthatóan egy családból valók, összetartoznak. A háttérben van egy nagymamától örökölt szószos tál, 2 fehér-ezüst gyertyatartó és egy hímzett mécses tartó.

A képet különlegessé teszi az, hogy a country stílus nélkülözhetetlen kellékével, virágmintás motívumú papírral van kitapétázva a kredenc hátfala.


A kék mintás teás csésze a tányérokkal is örökölt darab. Nem ront a látványon. A szürke mintás, ekrü szalvéta, kifejezetten kellemesen hat a képen, illetve a kredencben. Kísérletezzünk bátran!
További változatok:




Ezen a képen már más a tapéta, zöld motívumú tányérok vannak a háttérben, egy polccal lejjebb került a berendezés.



Gyakran látni tört-fehérre pácolt kredenceket, szekrényeket. Ez is egy jellegzetessége a country stílusnak. Ne feledkezzünk meg a polcokat díszítő  bájos csipkéről.

"Nekünk embereknek lelkük van, az tetsződik az üveg ajtón át, a  kredencnek a berendezés a lelke....."

Szeretem ezt a hangulatot!

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű kerámiák!
    Én sajnos idővel változó vagyok, szeretek újítani, de a régi örökölt tárgyaim mindig megmaradnak!

    VálaszTörlés
  2. Szia Pepi!
    Az örökölt dolgokat meg is kell tartani, az családunk egy darabja. A változás frissít, lelkesít, gondolkodásra késztet. Szerintem!

    VálaszTörlés